FOTO GALERİ ÜYELİK AVANTAJLARI AYIN KİTAP ÖNERİSİ İLETİŞİM

Basın Açıklaması

29.04.2018 tarihinde Tokat Tabip Odası seçimleri yapıldı ve yeni yönetim belirlendi. Hekimlik mesleği toplumumuzda çoğu zaman iyi konumda tutulmuş ve hekimlere saygı duyulmuştur. “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” ilkesini benimseyen milletimizin gönlünde şifa veren eller her zaman kıymet bulmuştur.

Hekimlik mesleği; özveri, çalışma ve birçok kez kendi yaşamından fedakârlıklarla dolu bir meslektir. Hekimlik, kendi sorun ve sıkıntılarını bir kenara bırakıp şifa bekleyen insanlara koşmaktır. Kimi zaman bir acil serviste, kimi zaman ameliyathanede, kimi zaman kapı komşuna, kimi zaman sokakta ve kısaca her yerde yardıma muhtaç insanlara hiçbir beklenti olmadan koşmaktır. Hekimler bu toplumun okumuş emek harcamış ve hizmet etmekte olan çocuklarıdır. Biz hekimler Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımladığı gibi bedenen, ruhen ve sosyal bakımdan tam bir iyi olma durumunu sağlamak ve sürdürmek için çalışmaktayız.

Bu kıymetli mesleği ve meslektaşlarımızı temsil etmek onurunu bizlere verdiği için seçime katılan ve oy kullanma nezaketini gösteren tabip odamızın tüm üyelerine teşekkür ediyoruz. Yönetimi devraldığımız meslektaşlarımıza ve Uz. Dr. Bilal Durmaz’a önceki dönemde yapmış oldukları çalışmalardan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.

Yeni yönetim olarak vizyon ve misyonumuzu şu şekilde özetlemek istiyoruz:

1. İlimizde sağlıkta şiddeti tamamen ortadan kaldırmak ve Tokat’ın, bu konuda tüm ülkemize örnek olması için çalışmak.
    2. İlimizdeki hekimler arasındaki iletişimi ve sosyal dayanışmayı sağlamak
    3. İstişare odaklı çalışmak.
    4. Mezuniyet sonrası eğitim organizasyonlar planlamak.
    5. Meslektaşlarımız için çeşitli sosyal faaliyet sahaları ve organizasyonlar oluşturmak.
    6. Bağımlılık yapıcı ve sağlığı tehdit eden uyuşturucu ve sigara konusunda toplumun bilincini artırmak
    7. Gelecek nesillerimizi tehdit eder düzeye gelmiş teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalığı artırmak ve çözüm önerileri sunmak
    8. Sağlık konusundaki bilgi kirliliği ve karmaşıklığını ortadan kaldırmak
    9. Her tür istismar konusunda halkı bilinçlendirmek ve çözüm önerileri sunmak
    10. Yerli tıbbi cihaz donanım ve sarf malzeme üretimi ve kullanımı konusunda ilgili bakanlıklar ve kurumlarla işbirliği içinde hareket etmek.

Yeni yönetimimiz ve yönetim anlayışımızla beraber, tüm hekimlerimizi önemsediğimizi belirtiyor, birlik ve beraberlik içerisinde öncelikle sorunlarımızı çözerek insanlara daha faydalı olmak dileğiyle.

Tokat Tabip Odası Yönetimi adına

Dr. Serhat Karaman